Curve Card review 2020

Alles over de Curve Card | Tips na één jaar gebruik

Delen:

Curve Card review 2021 Nederland

UPDATE 29 december 2021: nu 5 euro cadeau om te besteden in plaats van 1% cashback als nieuwe klant.
Klik hier om hiervan gebruik te maken.

Sinds februari 2020 maak ik enthousiast gebruik van de gratis Curve Card in combinatie met de handige Curve App. Graag deel ik mijn eerlijke ervaring met jullie in de vorm van een uitgebreide Nederlandstalige review van Curve. De belangrijkste voordelen van Curve zijn voor mij: 1% ‘cashback’, ‘Apple Pay’, en geen wisselkoers opslagen (besparing tot 5%). De Mastercard van Curve gebruik ik wekelijks omdat het een handige alles in één oplossing is waarmee ik o.a. mijn ING creditcard via Apple Pay kan gebruiken. Alle Mastercards en Visa cards in je bezit kun je koppelen aan je Curve debit Mastercard. Super handig! Ben je benieuwd naar mijn ervaring met Curve en wil je er alles over weten? Lees dan gauw verder.

De Curve Card biedt niet alleen de mogelijkheid om via Apple Pay met creditcard te betalen, je kunt dit ook in combinatie met: ‘Google Pay’, ‘Samsung Pay’, ‘Garmin Pay’, ‘Fitbit Pay’ en ‘Wena Pay’. Betalen op de “ouderwetse manier” via de Curve Card zelf is natuurlijk ook mogelijk. Voor iedereen is er wat te vinden! Nieuwe betalingsmogelijkheden worden ook regelmatig toegevoegd.

NIEUW: Lees ookCASHBACK CURVE CARD | 1 TOT 3% CASHBACK 💸 | ONBEPERKT

Laatste update: 29 december 2021

Curve Card in een notendop.

Curve Card direct bestellen in Nederland | Promo Code 2021 NL

Wil je direct aan de slag met Curve? Klik dan hier of op de blauwe knop hieronder.

Gratis downloaden met Promo Code: N3A6M34D
Gratis download voor iOS en Android

Promo Code 2021 NL: N3A6M34D

Via bovenstaande link en blauwe knop kun je de Curve App direct downloaden. Als je tijdens de registratie gevraagd wordt om een Promo Code, type dan: N3A6M34D. Hiermee krijg je gedurende 30 dagen lang 1% cashback (te verlengen door zelf vrienden/kennissen uit te nodigen). Het kost je verder niets extra. Binnen vijf minuten ben jij klaar voor Curve!

Let op: het is niet langer mogelijk om 5 euro of meer cadeau te krijgen, de nieuwe actie is onbeperkt 1% Curve Card cashback. Klik op onderstaande link om hierover meer te weten te komen.

Lees ook: CASHBACK CURVE CARD | 1 TOT 3% CASHBACK 💸 | ONBEPERKT

Als je vragen hebt over de Curve Card kun je mij altijd een bericht sturen in de reacties onderaan deze blog of door mij een e-mail te sturen. Ik help je graag! Meestal beantwoord ik je binnen één dag. Veel plezier alvast met de Curve Card!

Nieuw sinds 27-5-2021: 23.28 euro (20 pond) cadeau 🎁 als je zelf iemand succesvol uitnodigt. Je moet hiervoor eerst gratis klant zijn.

Curve: de alles in één Mastercard

Nu denk je misschien: ik heb al een Mastercard of Visa Card. Waarom zou ik nog een extra pasje bestellen? De Curve Mastercard is een speciaal pasje. Het maakt je overige Mastercard en Visa pasjes namelijk in essentie overbodig! De Curve Card in combinatie met de Curve App creëert een alles in één debit mastercard. Dit klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. In de Curve App kun je alle debit mastercards en/of creditcards die je al hebt eenvoudig toevoegen. De Curve App is daarom een soort portemonnee. Als je dit gedaan hebt, heb je enkel nog de Mastercard van Curve nodig om betalingen mee te doen. Ideaal toch? Dit scheelt ruimte in je portemonnee. Het is overigens niet mogelijk om een Maestro pas toe te voegen in de Curve App. Daarnaast is het niet mogelijk om een Bijenkorf card toe te voegen.

Curve Card: de alles-in-1 debit Mastercard

‘Time Travel’ met de Curve Mastercard

‘Time travel’ is een handige functie. De naam zegt het al: terug in de tijd. Als een betaling is voldaan, kan je achteraf kiezen op welke kaart de betaling moet komen te staan. Dit is mogelijk tot 90 dagen na een betaling! Onderstaande video maakt duidelijk hoe het precies werkt:

Zelf heb ik alleen mijn ING creditcard toegevoegd via de Curve App. Ik vind één toegevoegde kaart voorlopig voldoende. Mijn N26, Revolut, Openbank en Bunq ’travel card’ ga ik toevoegen zo gauw ik op vakantie ga. Met behulp van de ’time travel’ functie kan ik gemakkelijk achteraf een betaling aanpassen van mijn ING creditcard naar de Bunq travel card of elke andere toegevoegd kaart in de Curve App. De ’time travel’ functie kan overigens ook handig zijn als je per ongeluk met je privé creditcard hebt betaald maar dit had de zakelijke creditcard moeten zijn.

Hoe werkt het toevoegen, koppelen en actief maken van nieuwe Mastercard- en Visa passen in de Curve App?

Toevegen van een creditcard, debit mastercard of Visa pasje in de Curve App.
Gemakkelijk een nieuwe creditcard toevoegen via de Curve app

Alle pasjes in je bezit van Mastercard en VISA kan je toevoegen aan de Curve App. Hierna kan je deze koppelen aan je Curve Mastercard. Door te ‘swipen’ kan je kiezen welk pasje je wilt toevoegen. Het is mogelijk om één pasje van Mastercard of VISA actief gekoppeld te hebben aan de Curve Card. Deze moet bij een betaling weten bij welke gekoppelde pas het betaalde bedrag gereserveerd moet worden. Als ik in mijn situatie met de gratis Curve Mastercard betaal in de Lidl dan wordt er een bedrag op mijn ING creditcard gereserveerd. Het is heel simpel om een andere creditcard actief te maken. Je hoeft er enkel op te klikken. De Curve App en Curve Card onthouden vanaf dat moment de instellingen. Deze kun je overigens op ieder moment en onbeperkt aanpassen. In de Curve App ziet het actief maken van mijn ING Creditcard er als volgt uit:

Actief maken van de toegevoegde creditcard in de Curve app door er op te tikken. Hierna is het mogelijk om met de Curve Mastercard te betalen.
Toegevoegde creditcard actief maken door er simpelweg op te tikken om te kunnen betalen met de gratis Curve Mastercard.
Creditcard actief gemaakt in de Curve app. De creditcard is klaar om direct via de Curve Mastercard te betalen.
Door te tikken wordt de ING creditcard actief gemaakt waarbij na elke Curve Card betaling het bedrag gereserveerd wordt op de ING creditcard.

Hoe werkt een betaling met de gratis Curve Mastercard?

In mijn situatie werkt het als volgt: ik betaal 53,70 euro met de gratis Curve Card in de Lidl supermarkt. Dit bedrag wordt gereserveerd op mijn ING creditcard. Zo simpel is het! Een notificatie krijg je op je telefoon met daarop het bedrag en de winkel waar je zojuist je Curve Mastercard hebt gebruikt. Deze notificaties kun je overigens ook uitzetten in de instellingen. Het werkt eigenlijk vrijwel precies hetzelfde als dat je gewend bent ten opzichte van een reguliere debit mastercard, creditcard of VISA kaart. De twee zeer belangrijke uitzonderingen van de Curve Card zijn: Apple Pay (of één van de andere vele betalingsmogelijkheden) en cashback!

Na betaling krijg je een notificatie op je mobiel. Hiermee wordt Curve Cash / Cashback verdiend.
Notificatie van de Curve App dat de betaling geslaagd is en dat je Curve Cash / Cashback hebt verdiend.

Apple Pay met je Curve Card

De Curve Card is momenteel de enigste debit Mastercard die je kunt gebruiken alsof het een creditcard is (vanwege de koppelfunctie). Dit betekent dat ik met mijn ING creditcard via de Curve Mastercard met Apple Pay kan betalen. Bij de Curve Card is geld storten niet nodig omdat er geld wordt gereserveerd op je eigen creditcard. Hierdoor hoef je de Curve Mastercard slechts één keer te koppelen met je eigen creditcard en daarna hoef je er nooit meer aan te denken. Het werkt eigenlijk gewoon precies hetzelfde zoals je oude creditcard werkt. Betalingen met de Curve Card zullen daarom nooit mislukken vanwege te weinig saldo. Het enigste wat je in de gaten moet houden is je bestedingsruimte, maar bij de meeste mensen is dit hoog genoeg. Hierdoor zal je er in het dagelijks leven nooit mee te maken krijgen.

Apple Pay werkt perfect!
Gemakkelijk met Apple Pay betalen via de Curve Mastercard.

Verschillende betaalmogelijkheden met de gratis Curve Mastercard

Niet iedereen wil of kan met ‘Apple Pay’ betalen natuurlijk. Daarom is het ook mogelijk om te betalen met: ‘Garmin Pay’, ‘Fitbit Pay’, ‘Wena Pay’, ‘Google Pay’ en ‘Samsung Pay’. Uiteraard krijg je de Curve Card gratis toegestuurd waardoor de ouderwetse manier van betalen ook mogelijk is!

Wat maakt de gratis Curve Card uniek ten opzichte van concurrentie?

De Curve Card is een debit Mastercard maar werkt precies alsof het een creditcard is. De Curve Card is daarin uniek ten opzichte van internet banken met een debit Mastercard (of ook wel bekend als prepaid creditcard). Voorbeelden van digitale banken die dit type kaarten uitgeven zijn: N26, Bunq, Openbank en Revolut. Het nadeel van dit type mastercard ten opzichte van de Curve Card is dat ze alleen werken nadat je geld op de rekening hebt gestort. Dit is het principe van een debit Mastercard waardoor het geen echte creditcard is. Je kunt alleen geld uitgeven dat je hebt. Credit staat voor krediet en dat bied een debit Mastercard gewoon niet. Sommige mensen vinden dit juist een voordeel, maar mijn mening is dat je dan net zo goed een normale Maestro pas kunt gebruiken in plaats van een debit Mastercard. Een Curve Card verhelpt dit probleem.

Geld verdienen met de Curve Card

De Curve Card is volledig gratis en er zijn ook geen verborgen kosten. Er bestaat wel de mogelijkheid om te upgraden naar een betaald abonnement. Zelf maak ik gebruik van de gratis versie. Deze versie heet ‘Curve Blue’. De gratis versie bied alles wat ik nodig heb en is daarom een aanrader. De gratis versie bied de volgende voordelen: alles in één kaart, 1% directe cashback, en het besparen op verborgen kosten (wisselkoers opslagen).

Curve Blue is de enigste gratis variant om uit te kiezen maar bied alles wat je nodig hebt.
De voordelen van Curve Blue voor de gratis Curve Mastercard.

Curve Cash / 1% cashback verdienen met de gratis Curve Card

Met de Curve Card kan je in de Curve App kiezen uit drie retailers waar je 1% cashback wilt verdienen. Curve noemt de cashback zelf: Curve Cash. De retailers die ik heb gekozen om Curve Cash mee te verdienen zijn: de Lidl , Ikea, en Booking.com. Denk van te voren goed na bij welke retailer je 1% cashback wilt ontvangen. Het is niet mogelijk om je keuzes later te wijzigen. Wij doen het grootste deel van onze boodschappen bij de Lidl. Hierdoor verdienen we iedere week met boodschappen doen 1% van het totaalbedrag. Met andere woorden: we krijgen elke keer bij betaling aan de kassa 1% korting. Geweldig toch?! Bij 100 euro aan Lidl boodschappen is dat toch elke week 1 euro extra in je portemonnee. Het is een vorm van passief inkomen. Je hoeft er niks voor te doen behalve een betaling doen met je gratis Curve Card.

1% cashback / curve cash verdienen.
1% cashback bij elke betaling met je gratis Curve Card.

Hoe kan ik Curve Cash uitgeven?

Het uitgeven van je gespaarde cashback of Curve Cash is heel eenvoudig. In onderstaande twee afbeeldingen met uitleg wordt het duidelijk. Het is heel gemakkelijk te regelen in de Curve app. Je dient enkel je Curve Cash pasje in de Curve App te activeren door er op te tikken met je vinger. Hierna ben je klaar om een betaling te doen in bijvoorbeeld de Lidl of Aldi. Bij de betaling aan de kassa zal de gratis Curve Card je cashback/Curve Cash tegoed gebruiken om de betaling te voldoen. Simpel toch?

Het is sinds kort overigens ook mogelijk om in de instellingen van de Curve App in te stellen dat je bij een betaling eerst je Curve Cash wilt gebruiken en pas hierna aanspraak wilt maken op je creditcard. Zelf maak ik hiervan geen gebruik maar het werkt wel eenvoudiger dan bovenstaande manier. Eenmalig instellen en je hoeft er niet meer aan te denken.

Cashback uitgeven door met je vinger te tikken op het pasje.
Tik met je vinger op het Curve Cash pasje om de cashback/Curve Cash uit te kunnen geven.
Curve Cash / Cashback geactiveerd door met je vinger te hebben getikt op de Curve Cash pas. Het is nu mogelijk om je verdiende cashback uit te geven.
De cashback is nu geactiveerd en bij een Curve Card betaling zal de cashback aangesproken worden om de betaling mee te voldoen.

Het Curve Cash / Cashback tegoed in de Curve app

Ik heb 10,72 pond aan cashback/Curve Cash verdiend. Je leest het goed: pond. 1 pond = 1,12 euro waard met de huidige wisselkoers. 10,72 pond is daarom 12 euro waard. Als ik mijn Curve Cash geactiveerd heb in de Curve App en ik betaal vervolgens met mijn Curve Card in de Lidl dan zal de het Curve Cash tegoed aangesproken worden om de betaling mee te voldoen. Dit zal lukken ook al is het pond in plaats van euro. De Curve Card regelt dat automatisch. De reden waarom je de cashback in pond spaart is omdat Curve een bedrijf is in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Overzicht retailers in Nederland met 1% cashback via Curve Card

De retailers die in Nederland relevant zijn en waaruit je het beste kunt kiezen om Curve Cash/Cashback te sparen zijn:

– Burger King
– Deliveroo
– McDonald’s
– Starbucks
– Aldi
– Lidl
– Netflix
– Spotify
– Amazon
– Apple
– ASOS
– H&M
– IKEA
– MediaMarkt
– Zara
– Booking.com
– BP
– EasyJet
– Shell
– Uber.

Hoeveel retailers kan ik kiezen met de Curve Card?

Met Curve Blue (de gratis variant) kan je kiezen uit drie retailers. Het is belangrijk hier goed over na te denken want je kan het later niet meer wijzigen. Welke de beste keuzes zijn is voor iedereen persoonlijk.

Zie hieronder hoe het er uit ziet als je de retailers hebt gekozen:

Overzicht van gekozen retailers voor 1% cashback.
Overzicht in de Curve App voor de door mij gekozen retailers voor 1% directe cashback/Curve Cash bij betalingen met de Curve Card.

Inzicht in alle uitgaven via de gratis Curve Card

De Curve Card is een alles in één debit Mastercard. Of in normaal Nederlands: een alles in één portemonnee voor alle Mastercard en Visa pasjes die je in je bezit hebt. Het voordeel hiervan is dat je alle transacties met de Curve Card op één plek (in de Curve app) gemakkelijk kunt terugzien. Je kunt per maand zien hoeveel je hebt uitgegeven en aan welke categorieën. Aangezien ik enkel mijn ING creditcard heb gekoppeld, staan er enkel transacties bij deze specifieke creditcard in mijn transactie overzicht van de Curve app. Als je ook een ander pasje hebt toegevoegd aan de Curve app kun je gemakkelijk naar rechts ‘swipen’ om te zien hoeveel je met andere pasjes hebt besteed via je Curve Card betalingen. Heel simpel!

Uitgaven overzicht van de Curve Card per maand.
In maart 2020, heb ik op basis van tien transacties in totaal 308,41 euro uitgegeven op mijn ING creditcard door betalingen met de Curve Card. Gemakkelijk te bekijken vanuit de Curve app.
Uitgaven met de gratis Curve Card gecategoriseerd per maand en per pasje.
In de Curve App kan je zien in welke categorieën je Curve Card uitgaven automatisch zijn gecategoriseerd.

Hoeveel geld kan ik uitgeven met de Curve Card?

Creditcard bestedingsruimte welke met de Curve Card kan worden uitgegeven.
De volledige bestedingsruimte van je eigen creditcard(s) kan je uitgeven met de Curve Card.

Op mijn ING creditcard heb ik een maximale bestedingsruimte van 4500 euro ingesteld in de ING app. Bij je eigen creditcard bij een andere bank of aanbieder kan je dit vaak ook gemakkelijk instellen. Het is altijd mogelijk om je bestedingsruimte te verlagen van je gekoppelde creditcard, maar soms niet mogelijk om te verhogen. Of dit mogelijk is hangt af van je maandelijkse inkomen. Mijn advies is wel om je bestedingsruimte niet onnodig hoog te zetten als je die ruimte niet nodig hebt.

Hoe kan ik via de Curve Card geld uitgeven van meerdere Mastercard en/of Visa pasjes?

De volledige bestedingsruimte van je gekoppelde creditcard kan je volledig besteden via je je gratis Curve Card. Het is wel zo dat je je bestedingsruimte kunt verhogen door natuurlijk meerdere creditcards toe te voegen via de Curve App. Stel mijn bestedingsruimte van de ING creditcard is volledig verbruikt, dan kan ik de Rabobank creditcard activeren in de Curve app. Als ik op mijn Rabobank creditcard dan bijvoorbeeld 2000 euro bestedingsruimte heb, dan kan ik dat deze maand ook uitgegeven met mijn Curve Card. Het is overigens altijd mogelijk om je cashback/Curve Cash te activeren om uit te geven bij een betaling, ook al is je bestedingsruimte verbruikt van je creditcards in de Curve app. De meeste mensen zullen natuurlijk slechts één creditcard hebben want dat is vaak voldoende.

Hoe kan ik afschrijvingen van de gratis Curve Card herkennen?

Elke euro die ik besteed via mijn Curve Card zie je ook eenvoudig terug bij je eigen creditcard/debit mastercard en/of Visa overzicht van je gekoppelde pasje. In mijn geval het ING creditcard overzicht. Een transactie via curve kan je herkennen aan CRV*. Daarnaast staat er achter ook altijd de naam van de retailer. In dit geval de Lidl supermarkt: ‘CRV*LIDL 607 Apeldoorn London GBR’. De Curve Pas en indirect mijn ING creditcard gebruik ik vooral om boodschappen te doen bij de Lidl vanwege de 1% cashback dat ik daarmee verdien/spaar. Er staat overigens ook altijd London GBR in de omschrijving omdat Curve een bedrijf is uit Engeland.

Afschrijvingen van de gratis Curve Card herleiden bij je eigen bank met creditcard.
In het ING creditcard overzicht van de ING app is een transactie met de Curve Card eenvoudig te herkennen.
Herleiden welke uitgaven gedaan zijn via de Curve Card en via welke gekoppelde pas.
In de Curve App kan je ook gemakkelijk zien welke transactie gedaan is met de Curve creditcard en met welke gekoppelde creditcard.

Zoals je kunt zien zijn de transacties bij de Lidl supermarkt (of elke andere winkel natuurlijk) in het Curve Card transactieoverzicht, gelijk aan die van mijn ING transactieoverzicht. Het gebruik van de Curve app en Curve Card is volledig gratis.

Hoe veilig is de Curve Card?

De Curve Card is ten eerste veilig omdat je in plaats van bijvoorbeeld vijf pasjes slechts één pasje hoeft mee te nemen. Één pas gebruiken betekent minder risico. Niet alleen bij betalingen in de winkel maar ook online. Alle gekoppelde pasjes aan de Curve Card zijn veilig in de Curve App. Met één druk op de knop in de Curve App kan je de Curve Card blokkeren als dit ooit nodig mocht zijn. Aangezien je op allerlei manieren kunt betalen met de Curve Card (waaronder o.a. Apple Pay) hoef je deze ook niet per sé mee te nemen in je portemonnee.

Ten tweede is de Curve Card veilig omdat alle betalingen die je online doet beschermd zijn tot 100 duizend pond (121 duizend euro). Dit is hoger dan de bescherming van de meeste banken. Laten we hopen dat het nooit gebeurt maar als je slachtoffer bent van een cyber aanval dan kan je altijd direct je geld terug claimen.

Als laatste is de Curve Card veilig omdat ze extra beveiligingsmaatregelen hebben. Ze noemen dat: 3DS2, dit is een sterk authenticatie protocol die zorgt voor extra beveiliging tegen fraude bij online betalingen.

Direct aan de slag met Curve?

Ben je net zo enthousiast als ik over Curve? Klik dan hier of op de blauwe knop hieronder om Curve direct gratis te downloaden en bestellen.

Promo Code 2021 NL: N3A6M34D

Gratis downloaden met Promo Code: N3A6M34D
Gratis downloaden voor iOs en Android

Als je tijdens de registratie gevraagd wordt om een Promo Code, type dan: N3A6M34D. Hiermee krijg je gedurende 30 dagen lang 1% cashback (te verlengen door zelf vrienden/kennissen uit te nodigen). Het kost je verder niets extra. Binnen vijf minuten ben jij klaar voor Curve!

Let op: het is niet langer mogelijk om 5 euro of zelfs meer cadeau te krijgen, de nieuwe actie is onbeperkt 1% Curve Card cashback. Klik op onderstaande link om hierover meer te weten te komen.

Lees ook: CASHBACK CURVE CARD | 1 TOT 3% CASHBACK 💸 | ONBEPERKT

Heb je een vraag? Ik help je graag!

Als je een vraag hebt over de Curve Card of je begrijpt iets niet, aarzel niet om contact met mij op te nemen! Dit kun je doen door een bericht achter te laten onderaan deze blog of door mij direct een e-mail te sturen. Ik vind het geen probleem om je te helpen. Ik zal je vraag z.s.m. beantwoorden, meestal is dat binnen één dag.

Als je je via mijn link aanmeldt krijg je net als ik 1% cashback cadeau gedurende 30 dagen (onbeperkt te verlengen met steeds opnieuw 30 dagen door kennissen/vrienden uit te nodigen). Indien je hierna zelf mensen succesvol uitnodigt krijg je daarbovenop voor elke persoon 20 pond (23.28 euro). Hier kan je daarover meer lezen.

Alles wat ik met de verwijzingen naar Curve verdien wordt gebruikt als bijdrage in de kosten van mijn blog en om deze te verbeteren. Ik raad enkel producten aan van bedrijven waarover ik echt enthousiast ben en die ik ook zelf gebruik of ervaring mee heb. Dit is geen betaalde promotie blog maar een eerlijke review van een enthousiaste gebruiker.

Conclusie gratis Curve Card

De voordelen

  • Gratis Curve Card;
  • Gratis 1% cashback cadeau via mijn link en 23.28 euro (20 pond) voor elke vriend die je zelf hierna succesvol uitnodigt (hier lees je er meer over);
  • Inzicht in je transacties van alle creditcards;
  • 1% cashback bij drie van je favoriete winkels (altijd van toepassing zonder tijdslimiet);
  • Geen wisselkoers opslagen waarmee je tot 5% kunt besparen;
  • Timetravel: tot 90 dagen na een betaling met je Curve Card kan je kiezen via welke creditcard de betaling moet verlopen (!);
  • Betalen met je creditcard via Apple Pay/Google Pay, Samsung Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay, en Wena Pay.

De nadelen

  • De curve app is niet in het Nederlands beschikbaar en je hebt een andere creditcard, debit Mastercard of Visa pas nodig om deze te koppelen aan de Curve Card (bijvoorbeeld de Crypto.com VISA card);
  • De Curve Card (indien je die besluit te bestellen maar in principe niet nodig) wordt opgestuurd vanuit het Verenigd Koninkrijk waardoor dit langer duurt dan je misschien gewend bent. Mijn kaart heb ik overigens binnen een week ontvangen via gratis ‘priority shipping’!
Voordelen van de pas.
De voordelen van de gratis Curve Mastercard zoals omschreven door Curve.
Delen:

33 Antwoorden aan “Alles over de Curve Card | Tips na één jaar gebruik”

  1. Bedankt voor deze tip, helaas werkt het niet met de Bijenkorf Card welke wordt uitgegeven door ICS/Mastercard. Ik krijg in de app van Curve de melding ‘unsupported card’.

    1. Ik heb het even uitgezocht hoe dit zou kunnen komen. Ik denk dat je even moet wachten tot je je Curve Card ontvangen hebt. Hierna zou je je Bijenkorf Card probleemloos moeten kunnen toevoegen. Het staat op onderstaande bron als volgt omschreven: ‘ Your first card must be an EEA issued debit or credit card. You’re welcome to add non-EEA cards once you receive your Curve card.’

      Succes! Veel plezier alvast met de Curve Card.

      Zie deze deze link voor de bron waar ik het antwoord op je vraag gevonden heb.

      1. Helaas, ook ik heb dat probleem. De betreffende BIN (1e 6 of 8 cijfers van de kaart) wordt momenteel niet meer ondersteund door Curve. Wanneer wel kunnen ze niet zeggen. Dit maakt Curve wat mij betreft onbetrouwbaar en ze maken hun slogan, de enige kaart die je nog nodig hebt niet waar.

        1. Ik ben het niet eens met dat dit Curve onbetrouwbaar zou maken. Indien een specifieke kaart toevoegen niet meer zou werken dan kun je deze kaart in het bijzonder toch gebruiken zonder Curve? De huidige pasjes die ik toegevoegd heb werken allemaal zonder problemen: ING creditcard en de MCO Visa Ruby Red Card.

          1. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat Curve reclame maakt met “de enige kaart die je nog nodig hebt” maar dat vervolgens niet waar maakt. Uiteraard kan ik de kaart dan zonder Curve gebruiken, maar niet meer met apple pay, en het idee was om nog maar met 1 pasje of apple pay op stap te kunnen. Maar nu moet ik toch meerdere kaarten meenemen.

    2. Sinds vanochtend kan de Bijenkorf card ook weer toegevoegd worden aan Curve:

      “Hey there, our team have checked this and can confirm that we’re now receiving the most up to date BIN information. This means that you should be able to add this credit card successfully to your account. Can you please check this and let us know how you get on?”

  2. Bedankt voor je antwoord, helaas kun je pas een Curve Card krijgen nadat je een kaart hebt toegevoegd in de app. Althans, zo begrijp ik het.

    Helaas heb ik na één snelle terugkoppeling van Curve niets meer vernomen, maar ik ben blijkbaar niet de enige, zo blijkt uit fora.

    1. Ik zal de blog updaten om aan te geven dat een Bijenkorf card niet lijkt te werken met de Curve Card. Weet je al waarom die precies niet werkt behalve de melding ‘unsupported card’? Ik verwacht dat het komt omdat je punten spaart met de Bijenkorf card. Dubbelop sparen met Curve en de Bijenkorf card tegelijkertijd zal wel niet werken.

      Ik heb zojuist n.a.v. jouw reactie en uit nieuwsgierigheid zonder problemen naast mijn ING creditcard ook een N26, Bunq, Revolut debit MasterCard toegevoegd. Daarnaast een Coinbase Visa kaart toegevoegd. Waarschijnlijk is die Bijenkorf card een uitzondering. Ik heb nog niet gehad dat het niet lukt om een pas toe te voegen.

      Zelf heb ik een enkele keer telefonisch contact gehad met Curve. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en ik ben goed geholpen.

      Misschien is een ING creditcard een optie 😉? Ik ben daar zelf heel erg over te spreken. Zie ook mijn blog over ING. Je zou in plaats daarvan ook de MCO Visa card kunnen aanvragen om deze te koppelen aan de Curve Card als je verder geen creditcard of debit Mastercard en/of Visa card hebt. Hiermee krijg ik o.a. gratis Spotify cashback en standaard 2% cashback (10% cashback t/m eind september 2020).

      1. Heb drie keer gemaild met Curve, alleen de eerste keer een reactie ontvangen. Er werd gevraagd om de eerste 6 cijfers van de creditcard door te geven. Dit heb ik gedaan en daarna bleef het helaas stil.

        Ik denk dat je gelijk hebt wat het punten sparen betreft. Het bijkomend voordeel van de Bijenkorf Card zijn de lage jaarlijkste kosten en dat betalen na facturatie pas na 3 weken hoeft. Feitelijk heb je dus 7 weken de tijd om een boeking te corrigeren.

        Bij ING lijkt dat anders te zijn: die schrijven direct de volgende maand af. Althans, zo begreep ik het. Het is niet anders, had Apple Pay voornamelijk erg waardevol gevonden, samen met de 0% koersopslag. Maar kan er mee leven dat het niet werkt.

        Bedankt voor je reacties.

        1. Je zou nog kunnen bellen als je dat niet teveel moeite vind. Op die manier kan je het in één keer afhandelen. Ik heb dat ook zo gedaan destijds en nooit mail contact gehad met Curve.

          Bedankt voor je update!

        2. Heeft niets met punten sparen te maken. Dat was de reclame kreet van Curve. Je kunt kiezen welke kaart je gebruikt om bijvoorbeeld punten te sparen. Feit is gewoon dat alle Fintechs leuk bezig zijn, maar eigenlijk nog steeds niet zo betrouwbaar als bestaande banken en credit card uitgevers.

          1. Ik vind Curve zeker wel betrouwbaar en heb er een goed gevoel bij. Indien een kaart niet werkt om te koppelen vind ik dat geen teken van onbetrouwbaarheid maar misschien hebben wij een verschil van inzicht hierin ;-). Sinds ik de MCO Ruby Red Card gekoppeld heb gebruik ik bij voorkeur altijd de Curve card via Apple Pay indien mogelijk. Zie ook mijn blog over optimaal betalen = geld besparen.

      2. Heeft niets met punten sparen te maken, dat is een van de voordelen van Curve zeggen ze zelf dat je kan kiezen voor de kaart waar je de meeste punten kunt sparen. Dat was ook hun idee om AMEX te kunnen koppelen zodat je overal kon betalen waar wel Mastercard/Visa en geen AMEX werd geaccepteerd. Die AMEX mogelijkheid is door AMEX al jaren terug geblokkeerd. Reden is dat de BIN wordt niet ondersteund.

      3. Hoe kun je een Coinbase card toevoegen? Ik heb ook een Coinbase card en die wordt niet ondersteund.

          1. Als ik een Coinbase card toevoeg krijg ik de melding dat deze kaart niet toegevoegd kan worden. Er staat wel saldo op Coinbase. Kennelijk is het jou gelukt om die kaart toe te voegen, maar werkt ook dit nu niet meer.

  3. Bedankt voor de uitgebreide review! Ik heb jouw code: N3A6M34D gebruikt en tijdens de registratie in de app ingevuld. Het werkt allemaal zoals je hebt omschreven. Binnen 5 minuten had ik mijn account geregistreerd en kreeg ik de melding dat de Curve Card onder weg was! Curve bevalt mij tot nu toe uitstekend.

  4. Na het aanmelden staat er bij mij “1% Instant Cashback” 90 day trial.
    Klopt het dat tegenwoordig de 1% cashback alleen maar geldig is voor de eerste 90 dagen?

    1. Voor de gratis variant Curve Blue klopt het dat dit gewijzigd is naar 1% cashback gedurende de eerste 90 dagen. Dit vond ik zelf ook jammer maar ik vind de kaart alsnog nuttig vanwege de andere functies. Ik zal dit binnenkort updaten in de Curve Card review. Als je je Curve kaart van ‘Curve Blue’ upgrade naar ‘Curve Black’ of ‘Curve Metal’ heb je wel onbeperkt 1% cashback. Hierbij krijg je bij Curve Black dit voor 3 retailers net als bij Curve Blue en bij Curve Metal krijg je 1% cashback voor 6 retailers.

      De Curve Blue card gebruik ik nog steeds (ook zonder de 1% cashback na de 90 day ’trial’) omdat ik ermee met Apple Pay via m’n ING creditcard kan betalen. Daarbovenop krijg je met de combinatie Curve en de MCO Visa Ruby Red Card koppeling t/m september 10% cashback (1% extra bij Curve Blue via de 90 dagen ‘trial’) en hierna standaard 2% cashback (1% extra hierbovenop bij Curve Blue via de 90 dagen ‘trial’). Door de Curve Card te gebruiken in combinatie met de MCO Visa Card kun je daarom na de 90 day trial period van 1% cashback van Curve alsnog 2% standaard ‘cashback’ krijgen en voor een onbeperkte periode dankzij de MCO Card.

      1. Aanvulling: de cashback bij Curve Blue is enkel voor de eerste 90 dagen geldig.

  5. Bij Coolblue is hetzo dat als je een product binnen 30 dagen terug brengt het geld automatisch wordt gestort op de rekening waarmee betaald is ( is niet te wijzigen). Hoe zit het als je betaalt met de mco card, wordt het geld terug gestort op de card als zijnde fiat geld ( euro) of zal crypto.com deze omzetten naar de cro munt?

    1. Het wordt teruggestort als ‘fiat’ (euro) geld op de MCO Visa card.

      Tip: wat ik zelf overigens vaak doe is het volgende: standaard de ING creditcard gebruiken en gekoppeld aan de Curve Card en dan via Apple Pay betalen (zie hier een blog hierover). Als ik het pakketje van (in dit geval Coolblue) heb ontvangen en ik wil het houden dan zet ik de transactie om (via Curve ‘Time Travel’) naar de MCO Visa Ruby Red card. Met de MCO card werkt het ook hoor maar dit is toch het meest handig vind ik omdat de MCO card een ‘debit card’ is (waar je geld op moet storten) en m’n ING creditcard een bestedingsruimte heeft van een paar duizend euro. Hierdoor ben ik het geld van het pakketje dat ik wil terugsturen niet kwijt tot ze het terug hebben gestort op de creditcard.

  6. Inmiddels is het al weer een paar weken mogelijk om de Bijenkorf Mastercard toe te voegen. Curve werkte kennelijk met gedateerde BIN (Bank Identification Number) lijsten waardoor de Bijenkorf Card niet als een gewone Mastercard credit card werd herkend. Dit is inmiddels opgelost en het werkt weer zoals vanouds. Het is sinds kort ook mogelijk om de Coinbase Visa card toe te voegen. Hiermee kun je je saldo aan crypto’s gebruiken voor betalingen en nu dus ook via Curve met Apple Pay.

  7. Mijn ervaring met Curve is dat het vaak wel werkt maar niet altijd. Transacties voor aankopen bij Ici ParisXL en New York Pizza ketsen bijvoorbeeld gegarandeerd af terwijl ik bij BP en Amazon wél met succes via Curve kan afrekenen.
    Hoe is dit bij jullie?

    1. Bij mij werkt die vrijwel altijd. Heel soms werkt die niet uit veiligheidsoverwegingen waarschijnlijk. Dan probeer ik het nog een keer en doet die het altijd.

      Accepteren die winkels overigens wel MasterCard?

  8. Opmerking mbt de review:

    Het is belangrijk om prepaid cards en debit cards van elkaar te onderscheiden! Met prepaid cards zal je veel vaker tegen een weigering door de merchant oplopen. Een debit card is altijd gelinkt aan een bankrekening, en daardoor net zo goed geaccepteerd wereldwijd als een credit card. (Muv hotel en autohuur).

    Prepaid cards bieden de merchant deze zekerheid niet en zijn daarom minder geaccepteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.